11:00

Enköpings SK C1

Referat: Östervåla IF - Enköpings SK C1

ESK förlorade söndagens bortamatch mot serieledande Östervåla med 4-1.

Matchen började olyckligt för ESK och redan efter 1,16 i den första perioden kunde Östervåla ta ledningen efter en snabb spelvändning. Trots den tunga starten stod ESK upp bra och spelet var jämnt, även om Östervåla också kunde peta in 2-0 i mitten på perioden.

I den andra perioden plockade ESK fram ett mycket bra spel och som helhet var man bästa laget under hela den andra perioden, vilket bland annat skottstatistiken 12-7 i ESK:s favör vittnar om.

Det verkade dock som att pucken hade en inbyggd magnet med motpol i motståndarmålet, eftersom pucken helt enkelt inte ville in fastän ESK-chanserna radades upp på löpande band. Ett rejält tillbakapressat Östervåla vinner på något konstigt vis ändå den andra perioden med 2-1 och således matchen med 4-1.

ESK gjorde en bra match mot ett av seriens bästa lag. Vad gäller anfallet så grinade oturen laget i ansiktet, det blev mest "stolpe ut", och vad gäller Östervålas mål så kom åminstone två av dem i situationer där ESK-spelarna tappade sina positioner i spelsekvenser där spelarna inte riktigt gjorde som coacherna pratade om innan matchen. Något att ta lärdom av inför kommande matcher!

Matchens ESK-kämpar tycker coacherna den här gången var Pontus Hagman, Adam Mossvik och Filip Hasa.

Östervåla-ESK 4-1 (2-0, 2-1) Skott: 16-17 (9-5, 7-12)